Huidtypes

Als je graag een mooie huid wilt en je deze graag wilt verzorgen met een goede huidverzorging dan is het belangrijk om te weten wat voor huidtype je hebt. Vaak denk je dat je het wel weet, maar de kans bestaat dat je door verkeerd gebruik van cosmetica je huid veel droger en gevoeliger is dan dat hij van naure zal zijn. Een huidtype is genetisch bepaald, maar de huidconditie kan per jaar en met de seizoenen verschillen. Als schoonheidsspecialiste kijk ik naar je huidtype zodat ik de behandeling hierop kan aanpassen. Hieronder bespreek ik de verschillende huidtypes en de kenmerken. 

 

Normale huid

Dit huidtype voelt soepel en glad aan en heeft weinig problemen. Het kan voor komen dat je af en toe een puistje hebt. Je huid voelt altijd goed aan, zonder gevoeligheden of schrale wangen.

Gecombineerde huid

Dit huidtype is vaak vettig op de T-zone en op de wangen vaak wat droog en gevoelig, vooral na het reinigen. Op de T-zone komen mee-eters en puistje voor.

Droge huid

De droge huid voelt droog aan en ziet er dof uit en heeft geen natuurlijke glans. De huid vertoont veel fijne lijntjes en is snel rood en geirriteerd.

Er zijn twee oorzaken waardoor de huid droog kan zijn: Je huid is droog omdat de talgproductie laag is en daardoor voelt de huid minder soepel aan. De huid heeft een dunne structuur en de poriën zijn heel fijn. Voelt trekkerig na een reiniging. Ook kan de huid droog zijn doordat de huidbarriere (het beschermlaagje) beschadigd is.

Gevoelige huid

Dit huidtype is snel geiriteerd en is snel rood en/of prikkerig of jeukt. Ook kan je huid niet fijn aanvoelen na het opbrengen van cosmetica.

Vette huid

Dit huidtype voelt vaak vettig aan en glimt, in de loop van de dag verergert dit. De huid heeft zichtbaar grote poriën en de textuur is vaak ruw en dik. Je hebt regelmatig last van meeeters en puistjes.

Acne huid

Dit huidtype heeft altijd last van puistjes, pukkels en mee-eeters.

Rosacea huid

Deze huid is erg gevoelig met jeukende rode bultjes.

Huidtypes